Inloggen

SPECIALE PLAQUETTE TER NAGEDACHTENIS AAN DE 10 DOESBURGERS DIE OP 14 NOVEMBER 1940 OMKWAMEN IN BERLIN-MARIENFELDE

Op 27 augustus 1940 vertrokken 45 Doesburgse mannen naar Berlijn om hier door de Duitse bezetter te worden tewerkgesteld. ’s Morgens om 09.30 uur ging men per bus naar Arnhem en van hieruit met de trein naar Berlijn. Daar aangekomen werd men ondergebracht in een aantal barakken in Berlin-Marienfelde. Er moesten werkzaamheden worden verricht voor de Deutsche Reichsbahn. Zwaar werk, maar de onderlinge verbondenheid van de Doesburgers was groot. Op 14 november van dat jaar sloeg het noodlot echter toe.

THEO COLENBRANDER (1841-1930), NEDERLANDS EERSTE INDUSTRIEEL ONTWERPER, EEN BIOGRAFIE

Onlangs heeft de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh / Streekmuseum De Roode Tooren een nieuw boek uitgegeven. Het is een zeer bijzonder boek geworden:

Theo Colenbrander (1841-1930), Nederlands eerste industrieel ontwerper, een biografie

STREEKMUSEUM DE ROODE TOOREN VANAF 5 JUNI WEER OPEN!

U BENT WEER VAN HARTE WELKOM IN STREEKMUSEUM DE ROODE TOOREN

We zijn blij u in deze coronatijd vanaf 5 juni weer te mogen verwelkomen in ons streekmuseum! Uiteraard is het van belang dat alle bezoekers nog steeds hun maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen en niet met gezondheidsklachten op bezoek komen. Natuurlijk gelden de algemene gedragsregels zoals geen handen geven, in de elleboog hoesten/niesen, het hanteren van de 1,5 meter afstandsregel en desinfecteren van de handen. Geef elkaar vooral de ruimte!

DE STOLPERSTEINE IN DOESBURG WERDEN WEER GEPOETST...

Stolpersteine in Doesburg krijgen jaarlijkse poetsbeurt

De ‘Stolpersteine’ in de historische binnenstad van Doesburg werden op 3 mei j.l. weer gepoetst. De stenen herinneren aan de weggevoerde Joodse inwoners uit de Tweede Wereldoorlog en vormen een van de vele verhalen die de Doesburgse binnenstad aan bezoekers vertelt.

REGELS, GEBRUIKEN EN GEWOONTES BIJ HET UITHANGEN VAN DE STADSVLAG

REGELS, GEBRUIKEN EN GEWOONTES BIJ HET UITHANGEN VAN DE STADSVLAG

U mag altijd de vlag uithangen. Bijvoorbeeld bij een feestelijke gebeurtenis als een huwelijk of het slagen voor een examen. Ook halfstok vlaggen bij een overlijden mag. Er is geen wet die vlaggen verbiedt of bepaalt hoe u moet vlaggen. U bent dus nooit strafbaar als u de vlag uithangt.

WILT U OOK EEN ‘ECHTE’ VLAG VAN DOESBURG?

WILT U OOK EEN ‘ECHTE’ VLAG VAN DOESBURG?

STREEKMUSEUM DE ROODE TOOREN TOT NADER ORDER GESLOTEN

STREEKMUSEUM DE ROODE TOOREN IN HET KADER VAN DE CORONA RICHTLIJNEN TOT NADER ORDER GESLOTEN

Naar aanleiding van de richtlijnen van de Rijksoverheid zal uiteraard ook Streekmuseum De Roode Tooren voorlopig nog gesloten zijn. We hopen dat de situatie in ons land snel zal verbeteren en zullen u dan graag en met veel enthousiasme weer ontvangen.

 

EXPOSITIE 'DOESBURG IN DE TWEEDE WERELDOORLOG'

Tot eind 2021 wordt in het museum onder bovenstaande titel aandacht besteed aan de situatie in Doesburg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

LEVEN IN LAOS

Lezing op donderdag 6 februari a.s.:

LEVEN IN LAOS

een bijzondere reis naar Zuidoost-Azië door de heer Martin Idema te Velp, aanvang 20.00 uur in Het Meulenhuus, Bergstraat 48 te Doesburg.